Renault presenteert R30: terug naar het begin?

De Franse renstal Renault stelde vandaag, net als Sauber, haar nieuwste wagen voor. De R30 ziet er alvast veelbelovend uit.
Dat 2009 een rampzalig seizoen was voor Renault moeten we jullie zeker niet meer vertellen. Waarschijnlijk kan het in 2010 enkel beter met ondermeer Robert Kubica als de vervanger van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

De nieuwe R30 ziet er alvast veelbelovend uit met haar livery in geel en zwarte kleuren. Ook Renault plaatste de zogenaamde haaievin op de wagen om er toch maar voor te zorgen dat de wagen achteraan minder snel zal uitbreken. Teambaas Eric Boullier verwacht dat de Franse renstal met haar R30 weer met de top zal kunnen meestrijden.

“Bij de start van een nieuw seizoen komt altijd heel wat anticipatie kijken. In 2010 begint Renault aan een nieuw tijdperk binnen de sport en dat uiteraard ook met een andere structuur. Onze vooruitzichten zijn positief want onze R30 zou erg competitief moeten zijn. Men heeft hard gewerkt in onze fabrieken om de ontwikkeling van de wagen toch maar perfect te doen verlopen. Renault was in het verleden al sterk en we zijn zeker nog niet vergeten op welke manier we overwinningen moeten behalen”, aldus de teambaas van Renault.

De livery van de R30 werd eerder al eens gebruikt door Renault in de Formule 1. Renault zelf plaatste in haar allereerste seizoen (1978 nvdr.) een wagen op de grid met gelijkaardige livery in geel en zwart. Renault maakte vandaag eveneens bekend dat Vitaly Petrov werd aangetrokken als teamgenoot van de Poolse rijder Kubica.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}