Renault: “Red Bull is eindelijk tevreden over onze motor”

Volgens Renault zijn ze bij Red Bull tevreden over de nieuwe motor waarmee dit seizoen wordt gereden.

2015 was een erg teleurstellend seizoen voor Red Bull en wat de oorzaak daarvan betreft wees het met een beschuldigende vinger richting Renault. De Renault-motor was inderdaad niet krachtig en betrouwbaar genoeg, al was dat waarschijnlijk niet de enige reden waardoor Red Bull teleurstellende resultaten neerzette. Zusterteam Toro Rosso, dat ook met motoren van Renault reed, presteerde tijdens het begin van het seizoen immers vaak beter.

Er werd aangestuurd op een vroegtijdige stopzetting van de samenwerking maar Red Bull vond geen andere motorleverancier, waardoor het ook dit seizoen met motoren van Renault zal rijden, al luisteren die wel naar de naam Tag Heuer.

In tegenstelling tot het voorbije jaar is Red Bull volgens Cyril Abiteboul van Renault deze keer wel tevreden over de motor.

“De motor is veel betrouwbaarder en ook de wagen is dat. Red Bull is tevreden,” aldus Abiteboul tegenover Autosport. “Ik heb zeer positieve commentaren van Helmut Marko gekregen, het leven is mooi. Niets is echter vanzelfsprekend.”

Abiteboul kwam ook nog even terug op de felle kritiek die Red Bull het voorbije jaar op Renault gaf. Volgens hem ging die kritiek veel te ver, al wordt er nu vooral naar de toekomst gekeken.

“Het was het keerpunt, toen er zo’n kritiek kwam. Ze kunnen zeggen dat ik een idioot ben, dat ik mijn werk niet goed heb gedaan, maar ze mogen niets slecht zeggen over ons merk. Dat is echter het verleden, dat ligt achter ons. Laat ons nu focussen op de toekomst en de goede dingen. Onze relatie zit goed,” besluit Abiteboul.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print