Renault RS16 is een doorontwikkeling van de Lotus E23

Vorige week liet Cyril Abiteboul van Renault Sport F1 nog uitschijnen dat de Renault RS16 een compleet nieuwe wagen was maar dat blijkt dan toch niet het geval te zijn.

Volgens Nick Chester, de technisch directeur, is de Renault RS16 immers een doorontwikkelde versie van de Lotus E23, de wagen van vorig jaar.

“De RS16 is een evolutie van onze wagen uit 2015 maar omvat de power unit van Renault. Op het vlak van het ontwerp betekent dat toch tot een wezenlijk verschil,” aldus Nick Chester. “Het is echt een uitdaging geweest om de Renault power unit in de wagen in te bouwen. We hebben pas erg laat een beslissing genomen en besloten om de power unit van Renault in te bouwen. De hoeveelheid werk die je op enkele maanden tijd moet verrichten om het chassis en het ontwerp aan te passen is enorm. Nu hebben we de crashtests doorstaan en dat is echt een mooie verwezenlijking.”

Vorig jaar reed Lotus met motoren van Mercedes. Dat zorgde er uiteraard voor dat Renault, dat de renstal Lotus uiteindelijk besloot over te nemen, de wagen moest aanpassen aan haar eigen power unit.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023