Renault start gesprek met Sainz over nieuw contract

Renault heeft het gesprek met Carlos Sainz over een langdurig contract gestart, aangezien Renault in de toekomst blootgesteld kan worden aan het feit dat Sainz uitgeleend wordt door Red Bull.


Carlos Sainz kan op elk moment teruggeroepen worden door Red Bull, het team dat Sainz zijn hele carrière al steunt. Sainz zou de overstap van Renault naar Red Bull Racing kunnen maken, mocht Daniel Ricciardo naar de concurrentie vertrekken.

Renault kan zo in een moeilijke situatie terechtkomen wat betreft hun rijders voor 2019, aangezien de toekomst van Ricciardo pas tegen de zomer vast zou komen te staan.

Cyril Abiteboul laat dan ook weten dat het team een langdurig plan met Sainz aan het bespreken is, zodat het klaar is mocht Red Bull niet op de diensten van de Spanjaard rekenen.

“We hebben natuurlijk een eigenaardige situatie met Carlos, met een contract dat ons blootstelt voor volgend jaar. Dat weten we immers sinds de eerste dag”, zei Abiteboul tegenover Autosport.

“Daarom moeten we ook vooraf beginnen nadenken over de situatie. De gesprekken met Carlos over een langdurig contract zijn gestart. We bespreken wat er na dit seizoen zal gebeuren, rekening houdend met het feit dat de keuze niet in zijn handen, maar ook niet volledig in onze handen ligt.”

“Het is geen makkelijke situatie voor ons. Maar we moeten aanvaarden dat we op verschillende vlakken nog achterstand hebben. Eén van die punten is ook het rijdersduo, waar we hard werken om alles onder controle te hebben op de lange termijn.”

Abiteboul geeft toe dat Renault nog niet competitief genoeg is om een racewinnaar aan te stellen zoals Ricciardo.

“We zijn geïnteresseerd in getalenteerde rijders en Ricciardo is er zo één. Daniel Ricciardo heeft de capaciteiten om erg goed te begrijpen wat onze sterke, maar ook onze zwakke punten zijn. Hij rijdt nu immers ook met een Renault-krachtbron.”

“Mochten we rijders zoals Ricciardo willen aantrekken, dan moeten we eerst alles op een rijtje krijgen. Mochten we erin slagen om een goed pakket te ontwikkelen, dan zijn we in staat om rijders zoals Ricciardo in het team te hebben. Dan tonen we immers dat we serieus zijn over onze ambities.”

“Het eerste wat we moeten doen voor Daniel, is ervoor zorgen dat er duidelijkheid komt over de situatie met de krachtbron bij Red Bull.”

Terwijl Abiteboul Red Bull al onder druk zet om een beslissing te maken over hun keuze van motor, wilt hij ook graag weten wat de plannen zijn van Red Bull met Sainz.

“Misschien kunnen we niet alles controleren, maar we moeten op z’n minst duidelijkheid hebben over de toekomst. Daarom probeer ik zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben wat betreft de motor, maar ook wat betreft de rijders.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023