Renault: “Vierde plaats in het kampioenschap is het doel”

Renault stelde vandaag haar nieuwe F1-bolide voor: de R.S.20. Met die wagen wil het voor niets minder dan de vierde plaats in het kampioenschap gaan.


“De vierde plaats in het constructeurskampioenschap opnieuw veroveren blijft het sportief doel voor een meer dan ooit competitief seizoen,” meent Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul.

“Tijdens het komende seizoen moeten we ons houden aan de drie prioriteiten die we in het tussenseizoen hebben gesteld: van bij de start betrouwbaar zijn, vanaf het begin van het seizoen zorgen voor een hoog ontwikkelingsniveau en op het circuit een mooi rendement behalen.”

“We moeten ook opnieuw zelfvertrouwen krijgen en de teamspirit versterken om het beste uit iedereen te halen en elk raceweekend onze kansen te maximaliseren tijdens een historisch lang en zwaar seizoen.”

Abiteboul staat ook stil bij het feit dat 2020 niet alleen op zich een belangrijk F1-seizoen is maar ook een belangrijk voorbereidingsjaar voor het cruciale F1-seizoen 2021 waarin de regels ingrijpend veranderen.

“2020 is ook een scharnierjaar dat het einde van een cyclus en de voorbereiding van een nieuwe cyclus inluidt,” blikt Abiteboul vooruit.

“Dit jaar moeten we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de revolutie van 2021 wat betreft het reglement. De organisatorische veranderingen tijdens de tweede helft van 2019 stonden in het teken hiervan.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print