Renault: “We moeten een alternatief voor Sainz hebben”

Renault zegt dat het klaar moet zijn om Carlos Sainz te vervangen voor 2019, aangezien de toekomst van de Spanjaard bij Red Bull Racing nog steeds onduidelijk is.


Cyril Abiteboul, de baas bij Renault, wilt zijn rijdersduo voor 2019 zo snel mogelijk klaar hebben. Maar de toekomst van één van de huidige rijders, Carlos Sainz, is afhankelijk van wat Daniel Ricciardo doet.

Red Bull liet al meerdere keren verstaan dat er een nieuwe deal met Ricciardo zit aan te komen, terwijl ook de Australiër hetzelfde liet weten.

Totdat de situatie bij Red Bull niet is opgelost, voelt Abiteboul dat hij op zoek moet gaan voor een alternatief voor Sainz, mocht de Spanjaard uiteindelijk toch terug naar Red Bull moeten vertrekken. Het zitje van Sainz werd al gelinkt aan Esteban Ocon en Daniel Ricciardo.

“We zullen twee dingen in de gaten houden: de prestaties van Carlos en de situatie bij Red Bull”, vertelde Abiteboul.

“We zijn ons immers bewust dat die twee dingen een grote impact zullen hebben op de beschikbaarheid van Carlos voor het volgende seizoen. Het is mijn verantwoordelijkheid om te zorgen voor alternatieven, mocht Carlos niet beschikbaar zijn om voor ons te rijden voor een redelijke tijdspanne”, hint Abiteboul naar het feit dat hij op zoek is naar een rijder voor meerdere jaren.

“Ik wil zo snel mogelijk klaar zijn met de twee rijders voor volgend jaar. Aangezien we de toekomst van Carlos zelf niet in handen hebben, moeten we op zoek gaan naar alternatieven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen