Renault: “We tonen bewust geen details van de R.S.18”

Renault heeft doelbewust heel wat technische details op de foto’s van haar nieuwe wagen achterwege gelaten, zo laat Cyriel Abiteboul van Renault Sport F1 weten.


Er was de voorbije dagen veel te doen rondom de wagen die Renault had voorgesteld, de R.S.18. Volgens sommigen was het van al de presentaties de meest teleurstellende. Vooral op technisch vlak zou de R.S.18 het minste indruk maken.

Tegelijkertijd werd er echter gesuggereerd dat Renault doelbewust heel wat troeven van de R.S.18 niet op de foto’s liet zien (Lees: Strooit Renault ons zand in de ogen?). Dat laatste lijkt nu inderdaad het geval te zijn.

“Ik wil erg duidelijk zijn, de wagen die we digitaal getoond hebben was vooral een voorstelling van de livery,” zei Abiteboul tijdens een promo-event van Renault in Parijs. “Ik heb op diverse fora gezien dat men probeert om bepaalde conclusies te trekken. Blijf echter rustig jongens, probeerde de wielbasis ofzo niet te berekenen want het zal niet representatief zijn!”

“Net zoals de meeste andere teams zullen we tot op het laatste moment onze wagen verder ontwikkelen. De wagen die jullie te zien kregen is dan ook niet representatief voor wat jullie tijdens de eerste en tweede wintertest te zien zullen krijgen. In Melbourne is er vervolgens nog meer op komst.”

Naast de buitenkant is er volgens Abiteboul ook onder de motorkap heel wat veranderd aan de F1-bolide van Renault.

“Er zijn ook heel wat dingen die niet te zien zijn en die zich onder de motorkap bevinden. De ophanging, de versnellingsbak, de positie van de motor, de koeling, … het zijn allemaal zaken die in vergelijking met vorig jaar een serieuze stap vooruit gezet hebben. Ze zijn echter niet te zien,” besloot de motorsportbaas van Renault.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA