Renault wil het gevecht met Red Bull aangaan

Remi Taffin, de motorbaas bij Renault, kijkt er naar uit om de strijd met Red Bull aan te gaan.

Renault neemt opnieuw met een eigen team deel aan de Formule 1. Tegelijkertijd blijft Red Bull, ondanks de felle kritiek, ook dit jaar met een Renault-motor in haar wagen rijden. Het zou dus best wel eens kunnen dat Renault de strijd met Red Bull moet aangaan en laat dat nu net iets zijn waar Remi Taffin naar uitkijkt.

Hij is tegelijkertijd ook niet verbaasd door het feit dat Helmut Marko, raadgever bij Red Bull, onlangs verklaarde dat Renault zich beter zou focussen op Red Bull in plaats van op haar eigen team (Lees: “Renault moet zich focussen op Red Bull in plaats van op haar eigen F1-team”).

“Indien ik Dr. Marko was dan zou ik exact hetzelfde zeggen. Hij spreekt immers voor zijn team. Hij wil het beste voor zijn team en wil winnen,” aldus Taffin. “Ik zou eerlijk gezegd verrast zijn indien hij het tegenovergestelde zou zeggen.”

“Aangezien we willen dat Renault op een bepaald moment zelf kan winnen, hebben we een zeer goede motor nodig. Indien die motor dan nog steeds in het chassis van Red Bull zit dan zullen ze zeker en vast over een competitief pakket beschikken. We weten immers hoe goed Red Bull in staat is om een uitstekend chassis te bouwen. Het zou een mooi gevecht opleveren. Ik zou maar al te graag de strijd met Red Bull aangaan, waarbij we uiteraard willen winnen,” besluit Taffin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023