Renault wil in 2017 een volledig nieuwe motor introduceren

Renault wil volgend seizoen een volledig nieuwe motor introduceren, daarmee wil het volgend jaar heel wat vooruitgang boeken.

Renault neemt sinds dit seizoen opnieuw met een eigen fabrieksteam deel aan de Formule 1. De Franse renstal kende een moeilijke start maar boekte de voorbije maanden wel de nodige progressie.

Ook volgend seizoen wil Renault een stap vooruit zetten en daarvoor plant het de introductie van een volledig nieuwe motor.

“We hebben enkele goede verbeteringen in de pijplijn. We zullen volgend jaar over een compleet nieuwe motor beschikken,” aldus Renault-teambaas Frederic Vasseur tegenover ‘Motosport.com’. “Hij is volledig nieuw, de volle 100 procent. De huidige motor zat aan het einde van zijn ontwikkelingsmogelijkheden. We hadden nood aan een stap vooruit indien we nog vooruitgang wensten te boeken en die zullen we nu ook daadwerkelijk zetten. Tot dusver verloopt alles volgens onze verwachtingen.”

Vasseur bevestigde ook dat de nieuwe motor een specifiek ontwerp van Renault zelf is.

“Het is een concept van Renault. Ik denk niet dat we, wat de motor betreft, bij hetzelfde als de anderen moeten blijven. We hebben de voorbije zes tot acht maanden een mooie vooruitgang geboekt en indien we een volgende stap vooruit willen zetten dan moeten we ons concept een beetje aanpassen. We zijn daarin geslaagd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer