Renault wil met Raikkonen onderhandelen

Keert de wereldkampioen van 2007 terug naar de Formule 1? Het lijkt een vraag die binnenkort misschien al zijn antwoord kent.
De geruchten over een mogelijke terugkeer van Kimi Raikkonen naar de Formule 1 houden al enkele weken aan. Meer zelfs, sinds de GP van België wordt de Fin gelinkt aan een mogelijk zitje voor 2011 bij Renault.

Aanvankelijk bevestigde noch ontkende de Franse renstal de geruchten maar nadien liet Renault verstaan dat Raikkonen zelf contact met hen opnam. Een concreet gesprek tussen Raikkonen en Renault volgde er nog niet maar dat zit er blijkbaar aan te komen.

Eric Boullier, teambaas van de renstal Renault, wil Raikkonen ontmoeten om te polsen hoe concreet de plannen van de Fin zijn om terug te keren naar de Formule 1. Renault bevestigde onlangs nog het vertrouwen in haar rijder Vitaly Petrov maar het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat de Rus mogelijk plaats moet maken voor de Fin.

“We komen steeds dichter bij onze beslissing over onze rijdersbezetting voor volgend seizoen,” zei Boullier tegen Autosport. “We willen echter alle mogelijkheden bekijken.”

“Ik heb tegen enkele rijders gezegd dat we niet meer met hen onderhandelen voor een zitje maar Raikkonen is zeker nog een van onze mogelijkheden,” liet Boullier verstaan. “Ik heb het al vaak gezegd. Ik wil eerst persoonlijk met hem spreken alvorens we iets ondernemen. Ik wil persoonlijk zijn wens om een comeback te maken aftoetsen.”

Renault staat alvast voor een moeilijke keuze. Moet het kiezen voor het grote geld van de sponsors uit Rusland? Of moet het kiezen voor de ervaring en capaciteiten van de Fin waardoor de renstal misschien opnieuw een stap voorwaarts kan zetten?
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021