“Renault zal een moeilijke beslissing moeten nemen”

Renault komt tijdens het eerste seizoen sinds haar comeback als fabrieksteam niet echt competitief voor de dag en dat zal er volgens teamambassadeur Alain Prost toe leiden dat Renault een moeilijke beslissing moet nemen.

Zes race ver zijn we en Renault behaalde nog maar zes punten en staat negende in het kampioenschap bij de constructeurs. Bij de Franse autoconstructeur hadden ze ongetwijfeld iets anders voor ogen toen ze groots aankondigden dat ze opnieuw met een eigen fabrieksteam aan de Formule 1 zouden deelnemen.

Voorafgaand aan de start van het seizoen liet de Renault-top reeds uitschijnen dat 2016 een moeilijk jaar zou worden met heel wat uitdagingen. Gezien de serieuze verbetering van de Renault-motor, die veel competitiever is dan vorig jaar, zou je nochtans verwachten dat Renault beter zou doen dan slechts één puntenfinish.

Volgens Alain Prost, ambassadeur van Renault, zal de renstal dan ook binnenkort een moeilijke beslissing moeten nemen. Renault zal immers moeten beslissen wanneer het de focus verschuift van de huidige wagen naar de wagen voor 2017, wanneer er ingrijpende reglementswijzigingen zijn. Probleem voor Renault is vooral dat het de pijnpunten van dit seizoen goed moet kennen alvorens de ontwikkeling voor 2017 succesvol kan zijn.

“Gezien waar ze zich met het chassis bevinden, dat overduidelijk niet goed is, heb je een goede reden om te zeggen ‘ok, we stoppen ermee en focussen ons op 2017’,” aldus Prost. “Er is echter ook een goede reden om te zeggen dat je moet doorgaan met de ontwikkeling van de wagen voor dit seizoen. Je moet de problemen immers eerst begrijpen alvorens je verder kan gaan.”

“Op het vlak van motivatie en psychologie is het niet goed om achteraan het veld te blijven. Het is dan ook een moeilijke situatie.”

Prost denkt dat Renault in de loop van de komende één tot drie maanden een duidelijker beeld over de situatie zal verkrijgen.

“De komende maanden zal duidelijk worden wat er mogelijk is. Het is niet aan mij om een beslissing te nemen, maar ik begrijp dat het een erg moeilijk beslissing om te nemen is,” besluit Prost.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print