Renault zet Jolyon Palmer onder druk

Het wordt stilaan duidelijk dat het niet vijf vòòr maar eerder vijf nà twaalf is voor Jolyon Palmer. Renault-teambaas Cyril Abiteboul heeft laten weten dat hij twee rijders nodig heeft die punten scoren.

De statistieken spreken alleszins niet in het voordeel van Palmer. Sinds zijn debuut 27 races geleden heeft de Brit slechts één puntje uit de brand weten te slepen, dat was tijdens de Grote Prijs van Maleisië vorig jaar. Zijn teamgenoot van 2016, Kevin Magnussen, tekende voor zeven stuks vorig jaar. De Renault RS16 van vorig jaar was wellicht geen geschenk voor iemand die zijn F1-debuut moest maken en het Franse team schonk Palmer het vertrouwen en behield hem voor 2017.

We zijn nu zes races ver in 2017 en de teller van Palmer staat nog steeds op nul punten terwijl zijn teamgenoot Hülkenberg er al veertien wist te verzamelen. Het valt niet te verwonderen dat ze bij Renault ongeduldig beginnen te worden en resultaten willen zien.

“We hebben twee rijders nodig die in staat zijn van punten te scoren,” vertelt teambaas Abiteboul. “We doen het nodige om Jolyon door deze moeilijke periode te loodsen. We steunen hem door dik en dun. Er is geen plan, maar we bevinden ons in een ultra-competitieve omgeving waar iedereen wel de druk voelt om resultaten te behalen. Op dit moment geven we onszelf de tijd om de situatie te analyseren.”

In de wandelgangen wordt ook gefluisterd dat Palmer het seizoen niet zal uitdoen bij de Franse formatie. Met testrijder Sirotkin in de gelederen, die staat te trappelen aan de zijlijn, vinden sommigen dat Palmer genoeg krediet heeft gekregen en dat Renault beter de jonge Rus een kans kan geven.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022