Renault zet Piquet Jr. aan de kant: “Briatore is de beul die mij executeerde”

Het Renault F1-team heeft Piquet Jr. op non-actief gezet. De Braziliaan zelf bevestigde in een mededeling het nieuws.
Helemaal onverwacht kwam het nieuws niet, de geruchten over een vroegtijdige exit van Piquet Jr. deden reeds geruime tijd de ronde. Vandaag volgde dan ook uiteindelijk de officiële bevestiging.

“Ik voel een zucht van opluchting zodat ik de slechtste periode uit mijn carrière kan beëindigen,” aldus Piquet Jr.

Piquet Jr. zelf is hoegenaamd niet te spreken over de huidige gang van zaken bij Renault en dan meer bepaald over de werkwijze van Flavio Briatore.

“Voor het seizoen 2009 beloofde Briatore me dat alles zou veranderen, dat ik de aandacht zou krijgen die ik verdiende maar nooit had gekregen. Dat ik op zijn minst een gelijkwaardige behandeling binnen het team zou krijgen,” zei Piquet Jr. “Hij liet me een contract tekenen met de clausule erin dat ik halverwege het seizoen minstens 40 procent van het aantal punten van Alonso moest behalen. Ondanks dat ik met Alonso reed, een tweevoudig wereldkampioen en uitstekende rijder, was ik ervan overtuigd dat indien ik in gelijkwaardige omstandigheden zou rijden, ik deze doelstelling eenvoudig zou behalen.”

“Helaas werden de beloftes opnieuw niet ingevuld. Met de nieuwe wagen testte ik 2002km, vergeleken met Alonso die 3839km mocht testen. Slechts drie van mijn testdagen waren in droog weer, terwijl slechts één van de testdagen van Alonso in nat weer was. Ik reed enkel met een zware wagen en harde banden en dat vaak ook op de eerste dag, wanneer het gripniveau het minst is en de betrouwbaarheid het slechtst. Fernando mocht dan weer in een lichte wagen met zachte banden rijden en dat in droge en goede weersomstandigheden. Ik was dan ook nooit goed voorbereid voor het kwalificatiesysteem dat we gebruiken. Vandaag de dag betekent in de formule 1 0,2 à 0,3 sec. dat je zo’n acht plaatsen goedmaakt.”

De Braziliaan maakt ook brandhout van Flavio Briatore en vindt dat hij zijn beul was.

“De omstandigheden waarin ik de voorbije twee jaar heb gereden zijn op zijn minst erg vreemd te noemen. Er zijn incidenten geweest waarvan ik amper zelf geloof dat ze mij overkomen zijn. Als ik nu een verklaring zou moeten geven weet ik zeker dat het door de onfaire situatie van de voorbije twee jaar komt,” voegt de Braziliaan eraan toe. “Ik geloofde altijd dat als je een manager hebt, dat hij dan deel uitmaakt van je team en je partner is. Een manager moet je aanmoedigen, je steunen en je mogelijkheden bieden. In mijn geval was het juist het tegenovergestelde. Briatore was mijn beul die de executie uitvoerde.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}