Renault ziet mooie uitslag in rook opgaan

Renault-rijder Fernando Alonso is er niet in geslaagd om z’n polepositie om te zetten in een overwinning. Een slechte pitstop en een losgekomen wiel deden hem opgeven.
Alonso kwam goed weg en opende als leider een kleine voorsprong op de rest. Al snel begonnen zijn slicks echter te slijten en de Spanjaard moest nog vroeger binnen komen dan verwacht. Daar liep alles dan helemaal mis. Het wiel rechtsvoor werd niet goed vastgemaakt en Alonso moest meteen terug de pit in waar hij even later ook opgaf.

“We hebben een kans gemist om op het podium te eindigen. Ik voelde bij het uitkomen van de pits meteen vibraties, ik dacht eerst aan een lekke band maar enkele bochten later zag ik mijn wiel wegvliegen. Ik kwam de pits in om het te vervangen maar opeens kreeg ik ook een probleem aan de benzinepomp waarna ik moest opgeven. Jammer maar ik kijk al uit naar de volgende race. Hopelijk kunnen we daar onze vooruitgang doortrekken.”

Teamgenoot Nelsinho Piquet werd in alweer “een race van de laatste kans” twaalfde.

“De start was goed, ik ging voorbij heel wat wagens maar daarna zat ik de hele tijd vast achter iemand. De strategie draaide ook niet goed uit. De wagen was wel goed en ik ben blij dat ik gebruik kon maken van de nieuwe onderdelen.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022