“Resultaten Red Bull zijn de voorbije vijf jaar niet verbeterd”

Volgens Daniel Ricciardo heeft zijn voormalig team Red Bull de voorbije vijf jaar op het vlak van resultaten geen progressie geboekt.


Daniel Ricciardo racete verschillende jaren voor Toro Rosso en daarna het Red Bull F1 team. De Australiër behaalde verschillende overwinningen en zijn beste resultaat in het kampioenschap was in 2014 en 2016 een derde plaats.

De F1-wereld reageerde zo’n jaar geleden verbaasd toen werd bekendgemaakt dat Ricciardo eind 2018 de overstap zou maken van Red Bull naar Renault. Veel insiders vonden het op zich een vreemde keuze, al zou hij bij Red Bull naast Max Verstappen steeds meer in de rol van tweede rijder geduwd worden.

Voor Ricciardo was zijn overstap naar Renault naast financieel ook sportief interessant. Bij Renault vindt Ricciardo een nieuwe uitdaging, iets dat hem naar eigen zeggen wat ontbrak bij Red Bull. Daarnaast vindt Ricciardo ook dat Red Bull de voorbije jaren op het vlak van de resultaten geen progressie heeft geboekt.

“Mensen komen vaak naar me toe: ‘Kijk naar Max, hij staat op het podium en jij komt daar niet eens bij in de buurt’. Maar weet je wat het is? Ik zeg dit niet om Red Bull af te vallen, maar ze doen nu precies hetzelfde als de afgelopen vijf jaar,” aldus Ricciardo tijdens een interview met het Nederlandse ‘Formule 1’.

Ricciardo haalt daarvoor ook het nodige cijfermateriaal naar boven.

“Vorig jaar had Red Bull rond deze tijd drie races gewonnen, nu hebben ze net de eerste zege gepakt”, aldus Ricciardo.

“Dus ik was helemaal niet beter af geweest als ik bij Red Bull was gebleven. Dat is ook mijn punt: tenzij je voor Mercedes rijdt, kun je als coureur nooit helemaal tevreden zijn, want Mercedes domineert.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022