Ricciardo: “Te vroeg om aan 2017 te denken”

Daniel Ricciardo vindt het nog te vroeg om aan zijn carrière te denken na het seizoen 2016. De Australiër wil eerst aan het seizoen 2016 beginnen om te zien hoe ver Red Bull staat.

Daniel Ricciardo is één van de vele rijders die volgend seizoen einde contract zijn bij hun team. Daarnaast zijn Nico Rosberg, Kimi Räikkönen en Nico Hülkenberg ook aan het einde van hun contract. Daarnaast kan ook Valtteri Bottas open staan om van team te veranderen. Daardoor lijkt het dit jaar spannend te worden op de rijdersmarkt. Verder is het ook uitkijken naar rijders zoals Jenson Button en Max Verstappen.

Maar Daniel Ricciardo vindt het in ieder geval nog veel te vroeg om al aan 2017 te denken: “Ik kijk voorlopig nog niet verder. Ik probeer niet te ver vooruit te kijken, omdat er nog heel wat dingen kunnen gebeuren. Ik wil eerst aan het seizoen beginnen op een goede manier om te staan waar ik wil staan. Wanneer we in de helft van het seizoen zijn, dan ga ik pas beginnen denken aan het volgende seizoen.”

De Australiër, die in 2014 nog drie races won maar in 2015 wat pech kende met de Renault krachtbron, denkt dat hij veel heeft bijgeleerd van deze twee tegengesteld verlopen jaren. “Mijn twee jaren bij Red Bull verliepen anders. Ik bereikte hoogte- en dieptepunten. We hebben als team al veel meegemaakt. Ik denk dat dit jaar wel eens een goed jaar kan worden voor ons, dus ik kijk er erg naar uit. Ik zie mezelf als een complete rijder. Ik wil niet naïef overkomen, want ik kan nog steeds veel bijleren. Ik voel me in ieder geval klaar voor het nieuwe seizoen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print