Ricciardo: “Afwachten hoe goed de concurrentie zal zijn”

Tijdens de eerste testdagen van het nieuwe seizoen in Jerez, kon Red Bull niet overtuigen. Het raakte niet aan een groot aantal ronden en kon ook geen snelle tijden rijden. Mercedes daarentegen kwam, zoals verwacht, goed voor de dag door een goede betrouwbaarheid. Maar ook Ferrari reedt zich in de kijker door snelle tijden te rijden. Volgens Ricciardo valt het nog af te wachten hoe goed Mercedes en Ferrari wel zijn.
image
Mercedes reedt het meeste aantal ronden op het circuit van Jerez, wat duidt op een goede betrouwbaarheid van de W06. Red Bull kende een vrij slechte vierdaagse in Jerez, maar Daniel Ricciardo bekijkt het nog positief: “Je kan kwaad zijn als je het aantal rondetijden van Mercedes ziet, wat vier keer zoveel is als wat wij hebben gereden, of je kan optimistisch blijven. Als je kijkt waar we vorig jaar stonden tijdens deze periode van het jaar, dan moeten we onze hoofden niet laten hangen. Het ging een stuk beter als vorig seizoen tijdens de eerste test, maar we willen toch graag verbeteren. We kunnen ervoor zorgen dat we snel terug op niveau zijn. Afgelopen test in Jerez was geen ramp. We moeten ons nu gewoon volop concentreren op de acht dagen in Barcelona.”

Wat Ricciardo niet had verwacht, is dat Ferrari drie keer de snelste tijd reed op het circuit van Jerez de la Frontera. Hij kijkt er dan ook naar uit hoe de Ferrari’s zullen presteren tijdens de races. “Het belangrijkste van de tests, is dat je in eerste instantie naar jezelf kijkt. Natuurlijk kijken we ook naar Mercedes en Ferrari. Die twee teams zagen er goed uit. We hadden zeker verwacht dat Mercedes goed ging presteren, maar ook Ferrari kwam goed voor de dag. Maar het is nog vroeg in het seizoen. Mercedes en Ferrari zijn goed bezig, maar zullen ze ook zo goed zijn als we aan het racen zijn? We zullen moeten wachten tot we in Barcelona zijn om een beter zicht te krijgen over wie waar staat. Wat we nu wel al kunnen concluderen is dat Ferrari en Mercedes goed de winter zijn doorgekomen,” besluit Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022