Ricciardo ambieert tweede startrij ondanks ontplofte motor

Daniel Ricciardo hoopt tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije een plaats op de tweede startrij te bemachtigen.

Het was ondanks de ontplofte motor een goede vrijdag voor het team van Red Bull. Aan het einde van de tweede oefensessie stonden Kvyat en Ricciardo met de tweede en derde tijd achter hun naam.

Ricciardo kreeg tegen het einde van de tweede oefensessie wel af te rekenen met een motor die de geest gaf, maar de Australiër zal daarvoor geen gridpenalty krijgen. Red Bull bevestigde immers dat het om een oude motor ging.

“Ik hoop dat we kunnen blijven waar we ons vandaag bevonden. Ik verwacht wel dat Nico Rosberg terug voor ons zal geraken maar indien we het tweede beste team worden dan zou het een goede dag zijn,” blikt Ricciardo vooruit naar morgen.”

Volgens Ricciardo past de Hungaroring simpelweg veel beter bij de wagen van Red Bull, waardoor het team in Hongarije sterker voor de dag kan komen.

“We hadden enkele updates en het circuit is een circuit dat beter bij onze wagen past dan de andere circuits waarop we dit jaar tot dusver hebben gereden. We bevinden ons redelijk dicht bij Mercedes maar we zullen zien wat morgen brengt. Misschien hadden ze vandaag iets meer brandstof aan boord dan ons. Maar over het algemeen ziet het er goed uit,” besluit Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}