Ricciardo: “Bandendegradatie zal de race bepalen”

Daniel Ricciardo zegt dat de progressie van Red Bull tijdens de GP van Rusland enkel zal afhangen van de bandendegradatie, nadat hij samen met Verstappen achteraan de grid moet starten door een motorwissel.


Daniel Ricciardo beleefde een rustige kwalificatie voor de GP van Rusland, aangezien hij toch verwezen wordt naar de laatste startplaatsen. Hij zegt dat hij ofwel de top vijf zal bereiken, ofwel geen punten zal scoren tijdens de race. Volgens de Australiër zal de bandendegradatie een leidende rol spelen.

“Ik weet echt niet hoe de race zal verlopen”, zegt Ricciardo. “We kunnen vijfde worden, maar ook geen punten scoren. Ik ben optimistisch en denk dat punten wel mogelijk zijn, maar veel zal afhangen van de banden.”

“Op vrijdag hadden we heel wat degradatie. De temperatuur zal tijdens de race hoger zijn dan op vrijdag, waardoor de bandendegradatie zal veranderen. We zullen moeten afwachten. Maar ik ben er van overtuigd dat het niet makkelijk wordt om de race uit te rijden met één pitstop. Het zal dan ook geen saaie race worden.”

“Tijdens de GP3 race van deze morgen was er heel wat degradatie op de banden. Het was leuk om de race te zien, want er gebeurde heel wat. Hopelijk is dat een teken voor een interessante race voor ons.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen