Ricciardo dacht hele weekend al aan pole

Daniel Ricciardo, die vandaag zijn eerste polepositie veroverde, zegt dat hij al een tijd dacht om zijn eerste polepositie te halen in Monaco.

Daniel Ricciardo eindigde op donderdag al bovenaan de tijdenlijst, maar ook na de kwalificatie blijft Ricciardo in zijn Red Bull bovenaan staan. Op zijn ultrazachte banden wist Ricciardo een bliksemsnelle ronde neer te zetten. De Australiër, die beide Mercedessen achter zich liet, was amper een tiende trager dan het record van Sebastian Vettel uit 2011.

“Ik wist dat we kans maakten op de pole”, vertelt Ricciardo. “Het zag er al goed uit op donderdag. Vanaf Spanje had ik het steeds in mijn hoofd om vandaag de snelste tijd te rijden. Ik voelde dat ik goed presteerde in de recente races, maar dat ik niet kreeg wat ik verdiende. Ik had er vertrouwen in dat het kon en het voelt dan ook goed om de polepositie te verwezenlijken.”

Op het einde van Q2 zette Daniel Ricciardo nog een snelle tijd neer op de superzachte banden, waardoor hij de race zal starten met een andere strategie dan zijn achtervolgers. De andere negen rijders die Q3 haalden, reden immers hun snelste tijd in Q2 op de ultrazachte banden. “We zullen morgen zien als het werkt”, verklaart Ricciardo.

“We hadden de tijd om te zien wat we konden doen met een superzachte set banden. We denken dat het ons meer opties biedt voor de race. “
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}