Ricciardo: “Dramatische race in Oostenrijk zorgde voor een ommekeer”

Volgens Renault F1-piloot Daniel Ricciardo zorgde de zeer slechte race op de Red Bull Ring ervoor dat hij een psychologische klik maakte.


“Oostenrijk was één van de slechtste weekends van het jaar,” vertelde Ricciardo tegen Tom Clarkson in de ‘Beyond the Grid’ podcast.

“Tegen het einde van de race bevond ik me uit de punten, zelfs met de safety car veranderde onze race niet veel. Ik kon in mijn helm even nadenken, daar heb je dan de tijd voor.”

Ricciardo had in de achterhoede van het rijdersveld en in een wagen die niet competitief was voldoende tijd om na te denken en te bezinnen.

“Ik was aan het rondrijden en zei tegen mezelf: ‘Dit is niet leuk, dit is een race waar ik echt geen plezier aan beleef.”

“Maar in de plaats van te zeggen dat het niet leuk was en weg te lopen omdat het ‘klote’ was zei ik tegen mezelf: ‘Hier hoor ik niet thuis, op de veertiende plaats, ik wil terug naar voor op de grid en ik geloof dat we dat kunnen’.”

Voor Ricciardo betekende het een psychologische ommekeer en vanaf dan werkte hij aan de weg terug naar voren.

“Ik kreeg er motivatie door,” aldus Ricciardo. “Ik was gefrustreerd en boos maar ik kreeg er heel wat positieve energie door.”

“Ik wou gewoon terug naar voor geraken en mijn honger en motivatie om hierin te slagen werd al tijdens de race aangewakkerd. Het was een goede zaak.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021