Ricciardo: “Heb er het maximale uit gehaald”

Daniel Ricciardo moet toegeven dat Red Bull vandaag het maximale resultaat heeft behaald, met een tweede plaats tijdens de GP van België.

Bij de start kon Daniel Ricciardo profiteren van het contact tussen zijn teamgenoot en beide Ferrari’s. Nadat hij Nico Hülkenberg wist voorbij te gaan reed hij op plaats twee. Die plaats gaf hij niet meer af en zo mocht de Australiër opnieuw op het podium. Het is zijn derde podium op rij.

“De wagen was vrij goed, maar ik was niet tevreden tijdens de eerste ronden van de race”, zei een dolgelukkige Ricciardo op het podium. “Brokstukken in La Source raakten mijn wagen en ik liep schade op, maar we konden de voorvleugel vervangen tijdens de rode vlag situatie. Daarna was de auto goed.”

“Nico (Rosberg) had wat meer snelheid, maar de balans was erg goed. Nico controleerde de race en ik denk niet dat we vandaag beter konden doen.”

Ricciardo is optimistisch dat Red Bull de komende races het gat met Mercedes kleiner kan maken, hoewel hij verwacht dat de GP van Italië een grote uitdaging wordt.

“Drie podiums op een rij, we zijn zeker goed bezig. Het is de tweede race waarin we voor één van de Mercedessen eindigen, maar Lewis (Hamilton) was duidelijk achterop. Monza wordt het moeilijkste circuit voor ons, maar dan komen Singapore en Suzuka om naar uit te kijken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}