“Ricciardo heeft bijgedragen aan vertrek van Vettel”

Volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull, hebben de goede resultaten van Daniel Ricciardo ertoe bijgedragen dat Sebastian Vettel besloot om Red Bull te verlaten.

Sebastian Vettel kende een erg teleurstellend seizoen in 2014. De Duitser was duidelijk gedemotiveerd door de vele problemen die hij kende alsook het feit dat Daniel Ricicardo in dezelfde wagen veel betere prestaties wist neer te zetten.

Het contrast tussen Vettel en Ricciardo was dan ook groot. Daar waar Ricciardo ondanks de problemen van Red Bull en Renault toch drie keer kon zegevieren en derde wist te eindigen in het kampioenschap moest Vettel genoegen nemen met de vijfde plaats. Ricicardo behaalde 238 punten dit seizoen, een verschil van 71 punten met Vettel, die er 167 behaalde. Ook tijdens de kwalificaties was Ricciardo tijdens twaalf van de negentien races de betere.

Ook Christian Horner is van mening dat Ricciardo en zijn resultaten een factor gespeeld hebben bij de beslissing van de Duitser. Vooral de GP van Monza was blijkbaar enorm pijnlijk voor Vettel.

“Ricciardo heeft zeker en vast meegespeeld in de beslissing van Vettel,” aldus Horner.

Ricciardo haalde op een geslepen manier Vettel in de chicane in. Eerst veinsde hij dat hij Vettel langs de ene kant zou inhalen, om hem vervolgens langs de andere kant te passeren. Het inhaalmanoeuvre was pijnlijk voor de Duitser en toonde nogmaals aan dat Ricciardo in de Red Bull de betere was.

“Hij was enorm gefrustreerd na die race,” zei Horner in een interview met de BBC. “Het was de periode achter de zomerbreak. Ik merkte dat hij door iets afgeleid was, dat er iets in zijn hoofd speelde. Ik denk dat Ferrari hem in de periode rond Spa en Monza serieus het hof aan het maken was en dat hij toen de beslissing heeft genomen om voor komend jaar iets anders te doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}