Ricciardo: “Ik dacht dat mijn race voorbij was”

Nadat hij op zaterdag met een geweldig rondje de polepositie had veroverd moest Ricciardo daags nadien gewoon de klus afmaken tijdens de GP van Monaco. Het werd echter geen probleemloze race voor Ricciardo, die op een bepaald moment dacht dat zijn race erop zat.

Een bericht gedeeld door TAG Heuer (@tagheuer) op


Na afloop van de race niets dan lachende gezichten bij Red Bull. Een breed lachende Daniel Ricciardo en een stralende teambaas Christian Horner. Amper zo’n achttien ronden ver in de race kreeg Daniel Ricciardo plots problemen en dacht de Australiër dat de overwinning uit zijn handen zou glippen en dat hij zou moeten opgeven.

“De start verliep goed en ik dacht bij mezelf ‘wel, dat zit erop, nu nog de race finishen’,” blikt Ricciardo terug op zijn race. “En dan plots, in ronde 18 ofzo, kwam ik uit een bocht en voelde ik veel minder vermogen dan dat ik gewoon was.”

“Ik wou mijn ogen sluiten en beginnen wenen. Ik dacht immer dat het gedaan was, dat mijn race erop zat.”

Maar dat was dus niet het geval. Red Bull liet over de boordradio aan Ricciardo weten dat de situatie niet zou verbeteren, maar de Australiër slaagde er alsnog in om zijn Red Bull RB14 als eerste over de finish te sturen. Een huzarenstukje en Ricciardo mocht dan toch voor het eerst in Monaco zegevieren, iets dat eigenlijk in 2016 al had moeten gebeuren, ware het niet dat Red Bull toen de juiste banden niet had voor Ricciardo zijn pitstop.

“Tijdens het rondje dat ik het probleem kreeg dacht ik bij mezelf: ‘Wat heb ik in godsnaam nodig om deze race re winnen?’ Dat is waarom ik mijn ogen wou sluiten en me wou gaan verstoppen in een hoekje,” aldus Ricciardo.

“Mijn race engineer Simon zei vervolgens dat het niet beter zou worden, het is wat het is. Ik dacht bij mezelf dat ik misschien een schitterende overwinning bij elkaar zou kunnen rijden, en dat de voldoening dan nog groter zou zijn!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022