Ricciardo: “Ik had verwacht al drie wereldtitels te hebben”

Daniel Ricciardo had verwacht dat hij nu al een drietal wereldtitels zou behaald hebben, zo vertelt hij in een gesprek met de officiële website van de Formule 1.


​De goedlachse Australiër maakte vorig jaar ietwat verrassend de overstap van Red Bull naar Renault. In zijn vijf seizoenen bij de hoofdmacht van Red Bull wist hij zeven races op zijn naam te schrijven maar was hij nooit een echte titelkandidaat en dat zit hem dwars.

​“Dat is altijd mijn doel geweest. Maar als ik echt eerlijk ben, na mijn jaar in 2014 had ik gehoopt om tegen 2020 al drie keer wereldkampioen geweest te zijn,” aldus Ricciardo. “Maar als ik kijk naar 2011 en ik zie wat voor een impact ik nu op de sport gehad heb en waar ik nu sta ben ik blij en trots. Maar ik ben er nog niet, het is nog niet gedaan.”

Tegenwoordig staat Ricciardo te boek als een van de rijders die het beste kan inhalen maar dat was niet altijd het geval. Toen hij zijn debuut maakte bij HRT in 2011 vond iedereen hem te vriendelijk maar hij heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om dat beeld bij te stellen.

“In het begin had ik het gevoel dat andere concurrenten zouden profiteren van het feit dat ik de aardige vent was,” gaat Ricciardo verder.

“Vooral toen ik in de F1 kwam was het als: ‘Hij is te aardig, we gaan hem pesten op de baan’ en ik denk dat ze dat de eerste zes maanden ook hebben gedaan. Ik had het gevoel dat dat een reputatie zou worden die aan me zou blijven kleven, tenzij ik me snel zou aanpassen.”

“Toen, in 2014, voelde ik dat iedereen nog steeds zei: ‘Hij heeft nu een snelle auto, maar hij is nog steeds een zachtgekookt eitje en daar kon ik op inspelen en ze op de baan verrassen. Ik voelde dat ik iedereen echt verrastte en dat was heel krachtig voor mij.”

“Ik weet waartoe ik in staat ben. Hoewel ik lach ben stilletjes aan het moorden met een glimlach. Het is goed.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021