Ricciardo: “Ik had mijn twijfels over kwalificatie-strategie eerder moeten laten blijken”

Daniel Ricciardo geeft toe dat hij eerder had moeten laten blijken dat hij niet akkoord ging met de gekozen strategie die Red Bull koos tijdens de kwalificaties.


Tijdens Q3 vertraagde Ricciardo zodat Verstappen hem zou passeren. De Australiër voelde zich benadeeld door zijn team omdat hij tijdens geen enkele van de pogingen het voordeel kreeg van achter zijn teamgenoot te rijden.

Red Bull heeft een beurtrol die verandert van race tot race en dit weekend was het de beurt aan Daniel Ricciardo om als eerste te rijden in de kwalificatie. Op de vraag of hij zich ‘genaaid’ voelde door zijn team antwoordt de Australiër, zoals we dat van hem gewoon zijn, heel eerlijk.

“In het heetst van de strijd wel,” aldus Ricciardo. “Sindsdien heb ik met Christian (Horner) en mijn engineer gepraat.”

“Ik was al bezorgd maar waarschijnlijk verwachtte ik dat een aantal dingen zo duidelijk waren dat ik er niets over gezegd heb voor de kwalificatie. Ik dacht dat alles duidelijker was dan dat het eigenlijk was. Waarschijnlijk had ik eerder al iets moeten zeggen.”

“Ik maakte me zorgen en ik heb er even over gepraat met mijn engineer maar ik denk dat er op teamniveau niet over gepraat is. Vanuit hun standpunt dachten ze: ‘Wat gebeurt er nu?’ toen ze ons kat-en-muis zagen spelen.”

“Vanuit mijn standpunt was het echter overduidelijk wat er gebeurde. Ik wou ook de kans om een ‘tow’ te krijgen in plaats van ik die iemand anders de hele tijd mijn tow gaf.”

Maar Ricciardo legde zich uiteindelijk neer bij de beslissing en bleef voor zijn teamgenoot rijden.

“Ik denk dat als we vooraf betere afspraken gemaakt hadden en we zwart op wit hadden afgesproken: ‘Bij de derde run moet jij dat doen Max.’ dan had ik meer recht om kwaad te zijn.”

“We wisten allebei wel wat er aan de hand was maar ik denk dat het competitiebeest in ons beiden geen een van de twee een duimbreed wou toegeven. Ik ben niet boos op hem, dat is nu eenmaal hoe de zaken gaan.”

Ricciardo geeft ook ruiterlijk toe dat indien de rollen omgekeerd zouden geweest zijn, hij zelf ook niet zou toegegeven hebben. Hij vindt dat het aan het team was om in te grijpen.

“Ik dacht bij mezelf: ‘Kan het team ons verwisselen of hem als eerste buiten sturen of iets dergelijks?’ Daarom was ik ook gefrustreerd want het werd een psychologisch spelletje.”

“Zolang ik altijd als eerste buiten gestuurd werd zou het niet veranderen. Wat voor mij logisch leek veroorzaakte nogal wat chaos aan de pitmuur,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen