Ricciardo: “In een uur tijd verloor ik plots mijn kans op de polepositie”

Tijdens Q1 reed Daniel Ricciardo de snelste tijd maar aan het einde van Q3 moest de Australiër tevreden zijn met slechts de zesde tijd. Ricciardo is dan ook enorm teleurgesteld en meent dat zijn kansen op de polepositie in een uur tijd plots verdwenen.


“We hadden een beetje een probleem maar dat is niet de reden waarom ik zoveel snelheid verloor,” vertelde Ricciardo tegenover ‘Sky Sports’. “We waren er. We deden wat wijzigingen na de derde oefensessie en na Q1 had ik het gevoel dat we er waren en dat we er voor konden gaan. We bleven echter staan alsof we een stalknecht waren en ik weet niet echt waarom.”

“Ik heb nu echt problemen om die kwalificatie los te laten. Zelfs met een goede snelheid is het erg tricky om hier in te halen. Het enige waarop we kunnen hopen is dat anderen hun banden erdoor zullen zitten en dat ze twee pitstops moeten doen.”

Ricciardo was na afloop duidelijk teleurgesteld met zijn prestatie.

“Ik heb het gevoel dat je met racebolides niet altijd een antwoord krijgt en vandaag is één van die dagen,” aldus Ricciardo. “Mijn kansen op de polepositie verdwenen in een uur tijd en we weten niet waarom. Ik ben een beetje emotioneel, ik wil uitzoeken en begrijpen waarom we zoveel snelheid verloren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print