Ricciardo: “Mercedes lijkt dit seizoen kwetsbaarder”

Daniel Ricciardo denkt dat Mercedes dit seizoen kwetsbaarder is dan anders. Hij gelooft echter wel dat Mercedes nog steeds de beste wagen heeft, ook al toont het dit seizoen vaker zwaktes.


Na vier seizoenen de Formule 1 te hebben gedomineerd, is Mercedes dit jaar verwikkeld in een intens gevecht met Ferrari.

Lewis Hamilton heeft de leiding in het kampioenschap moeten afstaan aan Sebastian Vettel, na een opgave in Oostenrijk. Geen van beide Mercedessen haalde de finish, maar ook de strategie was niet de juiste.

Dit is één van de voorbeelden waar Mercedes een verkeerde beslissing maakte tijdens de race waardoor de Zilverpijlen de overwinning moesten laten voor Ferrari of Red Bull Racing.

“Ze zijn niet zo dominant als de vorige jaren”, zegt Daniel Ricciardo over Mercedes. “Maar dat was onvermijdelijk, aangezien het reglement niet echt veranderde.”

“Toch denk ik dat ze nog steeds het sterkste totaalpakket hebben”, gaat de Australiër verder. “Maar op sommige vlakken toonden ze dit seizoen tekenen van zwaktes.”

“In vergelijking met hun vorige jaren zijn ze dit seizoen kwetsbaar, hoewel ze nog steeds een sterk team zijn die we moeilijk kunnen verslaan.”

Red Bull won drie van de tien races dit seizoen. Maar de overwinning van Ricciardo in China en van Verstappen in Oostenrijk waren door de gunstige omstandigheden.

Ricciardo hoopt dat zijn team er nog in slaat om dit seizoen een race te winnen, maar hij aanvaardt het feit dat hij niet om de wereldtitel zal kunnen vechten.

“Ik denk niet dat we de echte snelheid hebben om elk weekend aan te tonen dat we meedoen voor de wereldtitel. Max en ik hebben teveel punten van elkaar gestolen.”

“We zijn goed genoeg om nog races te winnen, maar we moeten nog verbeteren om op meerdere circuits goed te presteren. Hopelijk zijn we snel op de circuits die we verwachten. Als we vijfde en zesde worden in Boedapest, dan zullen we waarschijnlijk kwaad zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen