Ricciardo, ondanks Q2-exit: “Renault zal punten scoren”

Vele Australische fans durfden te dromen dat Daniel Ricciardo zou strijden voor een startpositie vooraan de grid tijdens zijn eerste kwalificatie voor Renault. Een fout tijdens zijn laatste ronde in Q2 resulteerde echter in een uitschakeling voor Ricciardo, waardoor hij samen met zijn teamgenoot Nico Hülkenberg de top tien niet haalde.


Na de wintertesten in Barcelona werd voorspeld dat Renault het middenveld ging aanvoeren, maar na de kwalificatie voor de GP van Australië bevinden ze zich achter beide wagens van Haas, een McLaren, een Alfa Romeo en één van Racing Point op de grid. Ricciardo gelooft echter dat de startposities van beide Renault-rijders niet representatief is voor de snelheid van de R.S.19. De Australiër verloor een plaats in de top tien met slechts 0,038 seconden.

“Ik wist dat het erg dicht op elkaar ging liggen”, begint Ricciardo zijn reactie na de kwalificatie voor de GP van Australië. “Maar ik geloof dat we de snelheid hadden om door te gaan naar Q3. Ik weet niet hoe hoog we dan geëindigd zouden zijn, maar ik had nog geen halve tiende nodig om door te stoten. Die halve tiende zat zeker in de wagen. Ik verloor zo’n tiende van een seconde in de eerste sector. Ik ben dan ook meer gefrustreerd met mezelf, want de snelheid zat in de wagen.”

De statistieken van Daniel Ricciardo zijn zo dat maar liefst zes van zijn zeven overwinningen in F1 met Red Bull er kwamen nadat hij buiten de top vier startte. Het is algemeen bekend dat Ricciardo een enorm goed oog heeft als het aankomt op inhalen. De Australiër meent dan ook datzelfde talent toe te passen om zo zijn eerste punten voor Renault te scoren tijdens zijn thuisrace.

“Wanneer ik niet zo goed kwalificeerde als ik denk dat ik kon kwalificeren, dan leek de race steeds een stuk beter te gaan. Hopelijk slaag ik daar morgen ook in. Ik heb zeker meer vertrouwen in de wagen. De lange run van Nico op vrijdag zag er goed uit, waardoor we optimistisch kunnen zijn voor de race. De grote vraag is echter of we er in zullen slagen om andere wagens in te halen. Ik ben er wel van overtuigd dat we in de punten zullen eindigen.”

Je kan in ieder geval al één voordeel benoemen voor het Franse team. Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo mogen immers een vrije bandenkeuze maken aan de start van de GP, terwijl alle wagens voor hen op een gebruikt setje de race zullen aanvatten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022