Ricciardo: “Renault wil te slim zijn en te snel te veel doen”

Renault kende een dramatische start van het nieuwe F1-seizoen. Volgens Daniel Ricciardo wil Renault “te slim zijn” en probeert het daarom te veel en te snel.


Na een teleurstellende thuisrace in Australië moest Ricciardo in Bahrein opgeven. Wat het nog dramatischer maakte voor Renault is dat beide wagens op enkele meters van elkaar stilvielen en dat op bijna hetzelfde moment.

“Iets dat we besproken hebben en dat dient aangepakt te worden is dat we tijdens een raceweekend te veel proberen te doen,” aldus Ricciardo. “De maandag na de race in Bahrein hebben we alles geanalyseerd. We zaten samen met de engineers tijdens een debriefing.”

“We kwamen tot de vaststelling dat we momenteel misschien te veel tegelijkertijd willen. Ik probeer me in het team in te werken en ook de engineers proberen zich in te werken. We proberen waarschijnlijk allemaal te slim te zijn.”

“Je probeert altijd de limieten op te zoeken. Momenteel moeten we echter alles eerder rustig benaderen en gewoon doen wat we kunnen. We moeten dat goed doen en momenteel nog niet naar die extra procent op zoek gaan.”

Vervolgens kan er volgens Ricciardo op zoek gegaan worden naar bijkomende verbeteringen en performance.

“Ik weet dat de resultaten zullen verbeteren eenmaal ik me comfortabel in de wagen voel. Dat zal zich vervolgens ook vertalen naar de engineers en ook zij zullen dan meer vertrouwen krijgen,” besloot Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer