“Met Max Verstappen de strijd om de F1-titel aangaan? Dat zou geweldig zijn!”

Daniel Ricciardo kijkt er naar uit om eventueel met teamgenoot Max Verstappen de strijd om de titel aan te gaan. Dat daarbij de spanningen hoog kunnen oplopen is dan eerder een meevaller dan een tegenvaller.

Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo hoopten om in 2017 voor de titel te kunnen strijden. Red Bull Racing wist dan wel enkele races te winnen, strijden om de wereldtitel zat er echter niet in. Daar moet komend seizoen verandering in komen.

Indien Red Bull Racing Verstappen en Ricciardo voor komend seizoen daadwerkelijk een bolide geeft waarmee om de titel kan gestreden worden dan kunnen de spanningen wel eens hoog oplopen tussen beide rijders. Volgens Ricciardo zou dat echter een luxeprobleem zijn.

“Indien het beslissend zou zijn voor de strijd om de titel dan zouden we maar al te graag die uitdaging aangaan,” aldus Ricciardo. “We zeiden vorig jaar allebei dat het een luxeprobleem zou zijn indien we onderling zouden moeten strijden en enkele gevechten zouden hebben.”

“Ik denk dat we dit jaar de kloof met de absolute top vooraan zullen kunnen dichten. Of dat voldoende zal zijn om voor de titel te strijden? Ik denk dat we er zeker en vast dicht bij zullen komen maar we zullen zien.”

Daniel Ricciardo rijdt reeds sinds 2014 voor Red Bull Racing maar in 2016 kreeg hij plots Max Verstappen als teamgenoot die meteen zijn eerste race bij Red Bull Racing won. Ook vorig jaar wist Verstappen te zegevieren, net als Ricciardo. Het mag duidelijk zijn, er is een serieuze onderlinge strijd bij Red Bull, dat erkent ook Ricciardo.

“Max verbeterde zich vorig jaar in vergelijking met 2016,” geeft Ricciardo toe. “Ik ga niet zeggen dat hij mij bij heeft gehaald want hij bevond zich al vlak bij mij. Ik denk dat we komend seizoen veel plezier zullen beleven,” aldus Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print