Richt Ferrari zich nu al op volgend seizoen?

Meerdere persberichten melden dat de Italiaanse renstal Ferrari zou hebben laten blijken dat men zich weldra helemaal op het volgende seizoen zou gaan concentreren. Het zou er dus op neer kunnen komen dat de evolutie van de F60 zal worden stopgezet en dat men nu al begint aan de wagen voor 2010.
Felipe Massa en Kimi Raikkonen vechten al het hele seizoen om enkele puntjes en beide heren wisten het team slechts één podiumplaats te bezorgen. Volgens Luca di Montezemolo is de evolutie van de F60 reeds kansloos en dat omwille van het verbod op testen. Ferrari zal ook dit seizoen nog verbeteren maar hij denkt dat vooral komend seizoen nu belangrijk is.

“Ik ben er zeker van dat de F60 dit seizoen nog sterk zal verbeteren maar om eerlijk te zijn zal het heel moeilijk worden om, zelf bijna onmogelijk, om hem naar de top te brengen. Het verbod op testen is ons momenteel erg tot last. Een wagen die foutjes heeft moet je tussen twee races in kunnen verbeteren en dat is dit seizoen niet mogelijk. We zullen komende race al een snellere wagen hebben en vanaf dan concentreren we ons al op komend seizoen. Nu we met de FIA tot een akkoord gekomen zijn, kunnen we starten aan het bouwen van een wagen zonder KERS en onder de voorwaarden van een duidelijk reglement”, zo vertelde de Ferrari-president.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}