“Rijders zijn oorzaak van wijziging Parabolica-bocht op circuit van Monza”

Volgens Charlie Whiting stonden de rijders zelf achter het voorstel om de Parabolica-bocht te wijzigen.

Ongeveer een maand geleden was er heel wat commotie over de wijzigingen die aangebracht werden aan de beroemde Parabolica-bocht op het circuit van Monza. De grindbak in de Parabolica-bocht is immers grotendeels verdwenen en vervangen door een uitloopstrook in asfalt.

Heel wat commotie omdat de uitdaging van de bocht grotendeels verloren gaat. Rijders worden immers niet langer zwaar afgestraft wanneer ze te laat remmen of een fout maken bij het ingaan van de bocht.

Enorm veel fans alsook enkele rijders lieten hun ongenoegen blijken, maar Charlie Whiting van de FIA laat nu weten dat de F1-piloten zelf aan de basis liggen van de wijzigingen in de bocht.

“Ongeveer 35 procent van het grind is vervangen door asfalt,” zei Whiting tegenover Autosport. “Dit is omwille van de veiligheid gevraagd door de FIA en de rijders, net zoals dat ook op bijna ieder ander circuit reeds is gebeurd waar F1-races plaatsvinden.”

“Uiteraard beseffen we dat een rijder die van de baan gaat nu niet even hard wordt afgestraft als voordien. Dat is echter de prijs die we betalen voor meer veiligheid: een prijs die volgens mij, maar ook volgens de rijders, het waard is om te betalen,” besluit Charlie Whiting.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}