Räikkönen hoopt op sterke race

Kimi Räikkönen moet al een heel raceweekend teamgenoot Felipe Massa laten voorgaan. De Fin eindigde ook in de kwalificatie na Massa. Zijn Braziliaanse teamgenoot eindigde tweede, terwijl Räikkönen de vierde tijd neerzette, na Lewis Hamilton.

Voor Räikkönen zal alles dan ook moeten gebeuren tijdens de race. De Fin moet voorbij titelrivaal Lewis Hamilton geraken om de kloof met de Brit niet opnieuw te zien groeien. De Fin gelooft er echter in en denkt dat Ferrari een betere racesnelheid zal hebben.

"Ik ben niet erg tevreden met de manier waarop alles vandaag is verlopen, maar de vierde plaats is nog steeds een goede startpositie voor de race, zeker als je ons potentieel bekijkt," zei Kimi Räikkönen na de kwalificatie. "De balans van de wagen was al niet goe deze morgen en ik had problemen om zo snel te zijn als ik wilde en kon zijn. Nu zullen we data moeten bekijken om te zien waarom dit zo was. Ik denk dat ik morgen, wanneer het voor de punten gaat, ik sterk voor de dag zal komen. Ik denk ook dat we voor een andere strategie hebben gekozen, maar laat ons afwachten tot morgen om te zien of dat ook daadwerkelijk het geval is."