"Räikkönen is geen titelkandidaat"

De GP van Hongarije was op vele vlakken een dramatische race. Zo moest Felipe Massa in de slotronden opgeven. Weg zege voor Massa, maar ook weg de leiding in de wk-stand. Bovendien staat Kimi Räikkönen er in het interne teamduel bij Ferrari nu opnieuw beter voor dan Massa.

Volgens veel F1-insiders is dat het teken voor Ferrari om nu resoluut voor Kimi Räikkönen te gaan in de strijd om het wk. De strijd om de titel zal volgens hen dan ook gaan tussen de Fin en Lewis Hamilton. Toch is Niki Lauda hetd aar niet mee eens.

Volgens Lauda zal de wk-strijd immers tussen Massa en Hamilton gaan. Lauda haalt daarvoor aan dat de prestaties van de Fin te wisselvallig zijn, al is dat relatief. Hoe kan je anders verklaren waarom de Fin meer punten heeft dan Massa? Ook de Fin kreeg dit seizoen al zijn portie pech, net als ook Hamilton die kreeg. De titelpretendenten zijn dan ook aan elkaar gewaagd.

"Tot nu toe zijn Massa en Hamilton beter, aangezien de prestaties van Räikkönen veel wisselvalliger zijn," aldus Lauda. "Ik zie Räikkönen dan ook niet als één van de favorieten voor de titel."

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer