Räikkönen verwacht hevige strijd in Monza

Ferrari werd tijdens de testsessies in Monza verslagen door McLaren. Het team van Ron Dennis topte de tabellen maar de vraag is uiteraard of dat ook zo zal zijn tijdens de race komend weekend. Testsessies geven soms immers een vertekend beeld. De Fin Kimi Räikkönen die voor Ferrari rijdt verwacht alvast een hevige strijd in Monza.

"Het staat vast dat we als rijder het racen ons nauw aan het hart ligt, het is onze passie," aldus Räikkönen. "Dat is ook de reden waarom ik reikhalzend uitkijk naar de races in Monza en Spa-Francorchamps. Ik had hetzelfde gevoel bij de races in Frankrijk en Groot-Brittannië, die ook vlak na elkaar verreden werden. Als ik bekijk hoe het daar verlopen is, dan hoop ik dat dit een goed teken is!"

"Traditioneel is Ferrari hier zeer sterk," gaat Räikkönen verder. "Maar ook McLaren heeft de afgelopen jaren hier sterk gepresteerd. Ook toen ik voor hen reed, maar om welke reden dan ook hebben ze toen nooit gewonnen. Ik hoop dat wij het nu kunnen en dat we van vrijdagmorgen tot zondagmiddag een perfect weekend mogen kennen. Het zou een uitzonderlijk gevoel zijn om voor Ferrari hier te kunnen winnen."