Robert Doornbos: “Gefrustreerde Max Verstappen weet meer dan wij”

We kunnen er niet omheen dat er grote verwachtingen waren voor het team van Red Bull in Hongarije en dat die niet ingelost zijn. Voormalig Red Bull-rijder Robert Doornbos denkt er het zijne van.


Bij Red Bull Racing stond dit seizoen de GP van Hongarije met rood aangestipt omdat puur vermogen niet echt een rol speelt op de Hungaroring. De Oostenrijkse formatie kwam echter van een kale reis terug na een uitvalbeurt voor Verstappen en een vierde plaats voor Ricciardo na een knappe inhaalrace.

Max Verstappen schuwde na zijn opgave de zware woorden niet en gaf motorleverancier Renault een serieuze veeg uit de pan.

Robert Doornbos laat bij ‘Ziggo Sport’ weten dat ze bij Red Bull in actie moeten schieten. Volgens de Nederlander hinkt de Oostenrijkse formatie dit jaar op alle gebied achterop, hij stelt dat Red Bull de voorbije jaren vooral sterk was in de ontwikkeling tijdens het seizoen maar dat ze die rol dit jaar aan Ferrari moeten laten.

Hij laat ook weten dat het wel lijkt dat Adrian Newey en zijn team niet meer weten van welk hout pijlen maken. Op Renault hebben ze geen invloed dus ze moeten werken met het materiaal dat ze krijgen van de Fransen. Maar Renault ter zijde gelaten heeft het weekend in Hongarije niet gebracht wat iedereen ervan verwacht had bij Red Bull.

“Het lijkt wel alsof Adrian Newey en zijn design-team bij Red Bull tegen een muur zijn aangelopen,” aldus Doornbos in zijn column op ‘Ziggo Sport’. “Ze weten niet meer hoe ze de wagen nog verder moeten ontwikkelen. Uit de aero kunnen ze het niet meer halen. Ze moeten iets nieuws gaan doen. En los van alle frustratie: op Renault heb je geen invloed. Uiteindelijk moeten je er gewoon inschroeven wat je van ze krijgt.”

Volgens Doornbos weet Verstappen meer dan wij en heeft hij waarschijnlijk al gehoord dat het dit seizoen niet meer goed gaat komen. Dat is ook begrijpelijk want die derde plaats in het wereldkampioenschap ligt zo goed als vast voor Red Bull.

Hij stelt ook Max nog nooit zo teleurgesteld gehoord te hebben zoals het voorbije weekend. Hij denkt dat het vier jaar opgekropte frustratie is die we te horen hebben gekregen bij de opgave in Boedapest. Renault belooft ook altijd veel volgens Doornbos maar bij elke upgrade is er weinig of geen vooruitgang te bespeuren.

Volgend jaar moeten ze het zien te rooien met een Honda-motor bij Red Bull en ook daar heeft Doornbos zo zijn eigen idee over: “Gasly wordt in de Toro Rosso-Honda mooi zesde maar wel op zesendertig seconden van de nummer vijf. Dat zit niet alleen in het chassis.”
Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen