Robert Kubica en Haas F1 team stap dichter bij elkaar

De Pool Robert Kubica en het Amerikaanse Haas F1 team lijken opnieuw een stap dichter bij een samenwerking volgend jaar.


Robert Kubica verlaat eind dit jaar het Williams F1 team. De kans dat we de Pool volgend seizoen zien racen lijkt bijna onbestaande maar de kans is groot dat we Kubica volgend jaar alsnog in de F1-paddock zullen zien.

“Ja, we zijn in gesprek,” bevestigde Haas F1-teambaas Guenther Steiner in Mexico. “We zijn in gesprek over een rol in ons team, als testrijder en we moeten ook onze simulator ontwikkelen.”

“We bevinden ons wat de besprekingen betreft op een goed punt maar we moeten nu ook nog de volgende stap zetten hij is zeker één van de best gekwalificeerde rijders om die rol op zich te nemen.”

Volgens Steiner zou Kubica niet alleen moeten testen tijdens oefensessies of in de simulator rijden, want Kubica zou ook tijd krijgen tijdens oefensessies van raceweekends.

“Een simulator-piloot zou ook tijd krijgen om tijdens een raceweekend op vrijdag op de baan te komen. De data van de simulator en wat de wagen op de baan doet moeten overeenstemmen, anders heeft het geen zin.”

“Ik kan nog niet zeggen over hoeveel vrijdagsessies het dan gaat. We zijn nog steeds in gesprek, er is nog geen overeenkomst,” besloot Steiner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022