Robert Kubica kandidaat bij Williams voor 2018

Robert Kubica is kanshebber op een zitje bij Williams voor volgend seizoen. Renault houdt dus maar best andere opties open indien ze beslissen om Jolyon Palmer op de keien te zetten aan het einde van het seizoen.

Kubica deed eerder dit jaar al enkele testen met een Lotus F1-bolide uit het seizoen 2012 en tijdens de testdagen na de Grote Prijs van Hongarije mocht hij de Renault RS17 van dit jaar aan de tand voelen. Het gonst sindsdien van de geruchten dat de Pool volgend jaar het zitje van de tegenvallende Palmer zal overnemen.

In Spa liet Renault-baas Cyril Abiteboul echter weten dat het allemaal nog niet zover is omdat er toch nog een aantal twijfels zijn of Kubica wel een full-time terugkeer zou aankunnen. De laatste berichten lieten ook uitschijnen dat Carlos Sainz de grote favoriet is om de teamgenoot van Nico Hulkenberg te worden.

Toch zou Robert Kubica zijn hoop op een terugkeer in de F1 nog niet meteen moeten laten varen want Williams heeft zijn rijders voor het volgende seizoen nog niet bevestigd.

Felipe Massa moet nog beslissen of hij er nog een jaar bij doet. Naar verluidt staat in de sponsorovereenkomst tussen Williams en Martini dat tenminste één van de rijders van het team ouder dan 25 jaar moet zijn. De formatie uit Grove moet dus op zoek naar een ervaren teamgenoot voor Lance Stroll.

Algemeen wordt verwacht dat Williams Stroll zal behouden voor volgend seizoen. Indien Massa beslist om er de brui aan te geven zouden ze bij Williams Robert Kubica en Sergio Perez in het achterhoofd houden als mogelijke vervangers.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print