“Robert Kubica zou beter niet deelnemen aan de rallysport”

Robert Kubica zou momenteel beter niet actief zijn in de rallysport, dat vindt Felipe Massa.

Robert Kubica zijn F1-carrière kwam vroegtijdig tot een einde toen hij in Italië een hevige crash maakte met een rallywagen. Kubica verloor daarbij bijna een hand, maar uiteindelijk slaagden de artsen erin om zijn hand te redden. De Pool probeert de draad ondertussen opnieuw op te pikken en droomt van een comeback in de Formule 1. Momenteel is hij echter actief in de rallysport, iets wat hij volgens Felipe Massa beter niet zou zijn.

Aanvankelijk droomde hij ervan om snel terug actief te zijn in de Formule 1, maar dat bleek onmogelijk te zijn. De Pool kreeg ondertussen wel een test in de DTM en reed ook al in de F1-simulator van Mercedes. Uiteindelijk opteerde Kubica ervoor om in de rallysport actief te zijn, wat volgens Massa een foute keuze zou zijn.

“Hij is een uitstekende rijder maar hij doet niet het juiste. Ik denk dat de rallysport niet het juiste voor hem is,” aldus Massa. “Ik heb hem sinds zijn ongeval nooit gezien, aangezien hij nooit ergens opduikt. Hij is uit de Formule 1 verdwenen en ik denk dat hij met de rallysport veel riskeert.”

Volgens Felipe Massa zou Kubica veel beter deelnemen aan een raceklasse die op een circuit rijdt.

“Hij zou beter deelnemen aan de DTM, of een raceklasse die gestoeld is op de ervaring die hij reeds heeft opgedaan. De rallysport is voor ons compleet anders.”

“Ik weet dat hij problemen ondervindt met zijn hand en hij daardoor geen comeback in de Formule 1 kan maken maar misschien is er een ander kampioenschap waaraan hij kan deelnemen? Zeker en vast omdat hij momenteel vaak crasht tijdens races. Indien ik hem was, dan zou ik momenteel niet in de rallysport zitten,” besluit Massa.

Voordat Kubica zwaar gewond raakte door zijn crash in Italië werd de Pool nauwlettend in het oog gehouden door Ferrari. De renstal stond naar verluidt klaar om de Pool een contract aan te bieden. Het mag duidelijk zijn, zonder die crash had Kubica zijn carrière er compleet anders uitgezien.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}