Roberto Merhi vervolledigt F1-grid met racezitje bij Manor

Niet Stoffel Vandoorne, zoals sommigen hadden gehoopt en zoals sommige geruchten deden uitschijnen, maar Roberto Merhi heeft het tweede racezitje bij het Manor F1 team bemachtigd.

Dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne kans maakte op het tweede racezitje bij het Manor F1 team was eerder een inventief gerucht dat te danken was aan de nodige speculaties. Die speculaties kwamen er doordat aangekondigd werd dat Manor en McLaren op technisch vlak nauwer gingen samenwerken. Sommigen zagen daarin meteen een opportuniteit voor Vandoorne, die volgens de geruchten de nodige pasmunt zou kunnen vormen voor de intensere samenwerking.

Maar het is dus niet Stoffel Vandoorne maar Roberto Merhi geworden. Dat het Vandoorne niet zou worden werd enige tijd geleden reeds duidelijk, toen Eric Boullier van McLaren aankondigde dat Vandoorne gewoon zoals gepland zou deelnemen aan de GP2-series en de Formule 1 pas in 2016 een thema zou worden.

Merhi werd door Manor bevestigd als teamgenoot van Will Stevens. De 23-jarige Spanjaard kreeg een contract voor de ‘openingsronden van het seizoen’. Dat zorgt meteen voor de nodige vraagtekens. Manor houdt door dergelijk contract alvast alle opties open en kan doorheen het seizoen zelfs probleemloos verschillende rijders in de tweede wagen plaatsen. Die rijders zouden dan uiteraard het nodige geld moeten neertellen voor enkele F1-races.

Roberto Merhi zou dit jaar normaal gesproken deelnemen aan de World Series by Renault maar die plannen zijn dus in laatste instantie gewijzigd. Uiteraard is Merhi enorm blij dat hij kan debuteren in de Formule 1.

“Ik ben enorm opgewonden dat ik komend weekend mijn F1-debuut bij het Manor Marussia F1 team in Melbourne kan maken. Het is een grote verantwoordelijkheid maar ik voel me klaar om deze belangrijke stap in mijn carrière te zetten. Ik wil tonen dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren bij de ontwikkeling van een team,” aldus Merhi.

Het Manor F1 team maakte eveneens bekend dat de 21-jarige Jordan King werd aangesteld als ontwikkelingsrijder.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print