Robin Frijns wint chaotische Formule E-race in Parijs: D’Ambrosio en Vandoorne kennen pech

De Nederlander Robin Frijns heeft de Formule E-race in Parijs gewonnen, hij haalde het voor Andre Lotterer en Daniel Abt. Frijns is de eerste Nederlander ooit die een Formule E-race wint.


Voor het Mahindra-team van onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio volgde na de kwalificatie een koude douche. Polesitter Pascal Wehrlein en onze landgenoot D’Ambrosio werden immers gediskwalificeerd omdat de bandendruk van hun bolides te laag was.

Stoffel Vandoorne kende eveneens problemen tijdens de kwalificatie en moest uiteindelijk als negentiende aan de race beginnen. Het wisselvallige weer had er echter voor gezorgd dat de startgrid deels nat en deels droog lag, waardoor de race achter de safety car werd gestart.

Het publiek kreeg ondanks de safety car-start echter meteen spektakel te zien. Raceleider Oliver Rowland ging in de fout en rechtdoor de muur in. Teamgenoot Sébastien Buemi nam de leiding in de race over maar kwam eveneens in de problemen waardoor de Nederlander Robin Frijns de leidersplaats bijna letterlijk cadeau kreeg.

Zo’n kwartier ver in de race begon het te regenen. Ondanks het feit dat de banden in de Formule E voor alle weersomstandigheden ontwikkeld zijn hadden heel wat rijders het moeilijk om hun wagen onder controle te houden. Wat later viel er zelfs hagel uit de lucht, waardoor er even een gele vlag was.


Toen de race wat later hervat werd knalden Tom Dillmann en Mitch Evans hun bolides in de muur. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne moest even later opgeven door technische problemen.

De hemelsluizen in Parijs gingen opnieuw open waardoor er gedurende enkele minuten een onderbreking was. Na de herstart kregen we opnieuw heel wat chaotische taferelen te zien waarbij verschillende rijders van de baan vlogen.


Jérôme D’Ambrosio leek te gaan profiteren van zoveel chaos door van achteraan een sterke inhaalrace richting punten te voltooien. Zo’n twee minuten voor het einde van de race werd onze landgenoot echter aangereden door José Maria Lopez.

Voor D’Ambrosio een pijnlijke zaak aangezien hij de leidersplaats in het kampioenschap nu verliest aan Robin Frijns. Frijns heeft met 81 punten nu slechts één puntje voorsprong op Andre Lotterer. D’Ambrosio volgt als vijfde met 65 punten.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023