Rol van Esteban Ocon bij Mercedes is bijna uitgespeeld

Esteban Ocon zijn activiteiten voor het Mercedes F1 team worden de komende maanden geleidelijk aan teruggeschroefd, zo heeft Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laten weten.


Ocon maakt sinds 2015 deel uit van het Mercedes junior programma en is dit seizoen de officiële reserverijder van het Mercedes F1 team. De Fransman zal eind dit jaar echter de overstap naar het Renault F1 team maken en het is dan ook logisch dat Mercedes de activiteiten van Ocon geleidelijk aan wil terugschroeven zodat hij geen erg vertrouwelijke info meeneemt naar de concurrentie.

“Esteban en ik bespraken het een week geleden, hoe lang hij verschillende rollen binnen Mercedes blijft opnemen,” aldus Toto Wolff volgens ‘Crash.net’.

“Ik zei ‘Hoe langer je blijft, des te meer informatie je zal meenemen’,” vat Toto Wolff de bezorgdheid van Mercedes goed samen. “Hij zei: ‘Uiteraard neem ik alle informatie met me mee’.”

Ocon heeft dit seizoen sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van de huidige Mercedes F1-bolide.

“Hij zit in onze simulator. Het is een belangrijke rol die ons helpt bij de ontwikkeling van de wagen maar stap voor stap zal Esteban niet langer deelnemen aan belangrijke meetings over zaken die van belang zijn voor de wagen van volgend jaar, of met erg gevoelige informatie.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022