Romain Grosjean: “Ik mag mijn familie zoiets niet nog eens aandoen”

Romain Grosjean zal in 2021 te bewonderen zijn in de IndyCar maar niet voor een volledig seizoen. Hij laat het racen op ovals aan zich voorbij gaan omdat hij het risico te groot vindt.


De Fransman tekende een overeenkomst voor twaalf races bij Dale Coyne Racing maar zal niet te bewonderen zijn in de Indy 500 en op de Texas Speedway, misschien wil hij wel een poging wagen op de kortere oval van Gateway, Illinois. Hij vindt het racen op ovals te risicovol en hij wil niet dat zijn familie nog eens moet doormaken wat ze deden na zijn horrorcrash in Bahrein vorig jaar.

“Er zijn twee circuits die ik niet ga aandoen dit jaar en dat zijn Texas en Indianapolis,” aldus Grosjean tegenover ‘Motorsport.com.’ “Hoe graag ik ook de Indy 500 zou willen winnen, het zijn races waar een aanzienlijk risico aan vast hangt. De crashes die we er zien zijn enorm.”

“Ik zeg niet dat de rijders er gekwetst raken maar toch, ze rijden er met driehonderd zesendertig kilometer per uur of meer naast elkaar, dat is dus een risico. Dat is een verschil met de rijder die ik was voor mijn crash in Bahrein.”

“Tegen de speedways zeg ik op dit moment neen maar tegen Gateway zeg ik nog niet 100 procent neen. We hebben gesproken met Dale en ik heb hem gezegd dat we zullen kijken hoe het seizoen verloopt en als ik wat kan testen op een kort circuit kunnen we nog zien hoe het gaat.”

Grosjean wil zijn vrouw en kinderen behoeden voor wat ze tijdens zijn verschrikkelijke crash tijdens de GP van Bahrein moesten meemaken. Niet alleen de F1-wereld stond toen even stil, zijn vrouw en kinderen dachten even dat hij er niet meer was.

“Als ik 25 was en geen kinderen had, zou ik het hele seizoen doen, zonder twijfel. Maar ik ben vader van drie kinderen, en ik weet dat ze in Bahrein twee minuten en vijfenveertig seconden lang dachten dat ze hun vader kwijt waren.

“Dus als ik jonger was, ja, dan zou ik het allemaal doen en accepteren dat alle autosport risico’s met zich meebrengt. Maar nu ik vader ben, kan ik mijn familie die fase niet nog eens laten meemaken, en in Indy kun je soms zware crashes hebben.”

“Meestal hebben de coureurs geen verwondingen, maar als je het op tv ziet, stokt je adem even. Ik denk dat mijn kinderen al een gevoel hebben gehad dat echt niemand ooit wil meemaken, en ik kan ze dat niet nog eens laten meemaken.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023