Ron Dennis krijgt applaus voor toekomstvoorstellen

Ron Dennis heeft indruk gemaakt tijdens het Motor Sport Business forum in Bahrein. De teambaas van Mclaren zette er een aantal ideeën voor de toekomst van de Formule 1 uiteen en kreeg nadien een staande ovatie van het publiek.

Eerst en vooral riep Dennis op om meer stabiliteit te brengen in de reglementen. Volgens de Brit zorgen reglementwijzigingen enkel voor een verhoging van de kosten, iets wat net omgekeerd zou moeten zijn.

"We hebben regels nodig die de vrijheid van het onderneminsschap koesteren, maar we moeten ook regels hebben die het competitief racen aanmoedigen. Als we die regels goed uitdenken kunnen we de kosten in balans houden, of zelfs verminderen. Telkens de regels veranderden gingen de kosten omhoog. We moeten de regels aanpassen aan de moderne trends maar de veranderingen zouden niet revolutionair maar evolutionair moeten zijn.

Verder gaf Dennis aan dat het goed is dat de F1 oplossingen bedenkt voor de milieuproblematiek maar hij vindt ook dat de Formule 1 de hoogste klasse in de motorsport moet blijven.

Tot slot zou Ron Dennis graag een kalender zien met 20 Grote Prijzen op voorwaarde dat er in de winter geen wedstrijden gereden worden.

"De winterpauze is niet alleen belangrijk op logistiek vlak, maar zorgt er ook voor dat de fans wee vol enthousiasme uitkijken naar een nieuw seizoen. Ik geloof dat de beste tijden nog moeten komen voor deze sport."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner