Ron Dennis neemt afscheid in stijl

Dennis moest McLaren vorig jaar langs een achterpoortje verlaten zonder afscheid te kunnen nemen van ‘zijn’ personeel. Niet getreurd want de Brit heeft meer dan drieduizend mensen van het McLaren-personeel getrakteerd op een show van Cirque du Soleil in de Royal Albert Hall in Londen.

Het werd een afscheid in de stijl zoals we Ron Dennis 36 jaar bij McLaren hebben gezien, alles was piekfijn georganiseerd. Vanuit Woking werd het personeel per autocar naar de Royal Albert Hall gebracht en de gratis champagne en wijn vloeiden er rijkelijk. Naar verluidt kostte dit afscheid hem tussen de 280 000 en 395 000 euro.

Dennis kan zich zo een afscheid overigens wel veroorloven, voor de verkoop van zijn aandelen in McLaren werd geschat dat hij ongeveer zo een 338 miljoen euro waard was. De verkoop van die aandelen hebben de Brit geen windeieren gelegd en leverden hem nog een 243 miljoen euro op.

Lewis Hamilton was niet aanwezig op het afscheid van zijn voormalige baas maar zijn vader Anthony, vrouw Linda en zijn broer Nic waren wel van de partij. Ander mooi volk waren voormalig McLaren-rijder David Coulthard en voormalig F1-paus Bernie Ecclestone, die laatste mocht zichzelf eregast noemen.

Na een twee uur durende exclusieve show van Cirque du Soleil nam Ron Dennis zelf het woord om iedereen te bedanken die hem had geholpen om van McLaren één van de pronkstukken te maken van de Britse economie. Naast het F1-team stond Dennis ook aan de wieg van McLaren als één van de koplopers op technologisch vlak en als constructeur van sportwagens die tot de snelste ter wereld mogen gerekend worden.

Het mankeerde hem ook niet aan zelfspot in zijn toespraak. Hij vertelde een anekdote over zijn OCD-gedrag dat door de jaren heen het mikpunt van grappen allerhande was in de paddock en hoe hem dat ooit een das koste.

Op een dag moest Dennis het personeel in de fabriek toespreken en toen hij langs de kantoren liep zag hij een stukje papier op de vloer liggen. Hij kon die “rommel” niet verdragen en besliste om het papiertje in de versnipperaar te steken, maar op de één of andere manier volgde zijn das het papieren kleinood met als resultaat een das in twee stukken.”

Na dit verhaal sloot de Brit af met de woorden: “Je kan je nu wel voorstellen hoe ik me moet voelen met al die confetti hier op het podium.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print