Rookies doen het beter

Er zijn vier piloten die morgen hun racedebuut zullen maken in Australië. Alle vier hebben ze de startgrid gehaald en konden ze een tijd neerzetten die binnen de 107% van de snelste tijd viel, waaronder ook onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio.
Twee van die nieuwkomers deden het ook nog eens beter in de kwalificaties dan hun meer ervaren teamgenoot. Zowel Paul Di Resta bij Force India als Pastor Maldonado bij Williams staan hoger op de startgrid dan Sutil en Barrichello.

Di Resta mag morgen vertrekken van op P14: “Ik denk dat als je ons vooraf zou verteld hebben dat we mogen starten op P14 en P15 (Sutil), dat we tevreden zouden geweest zijn. Ik denk dat we dus ook blij moeten zijn met het resultaat dat we behaald hebben bij mijn eerste kwalificatiesessie.”

Nu heeft het een en ander wel te maken met het feit dat de beide heren Sutil en Barrichello alle twee in de fout gingen tijdens Q2. Maar dat hoort bij het spel, je zou immers verwachten dat dit soort van fouten nu net door de jonkies zouden gemaakt worden.

Rubens ging met koude banden nipt door het gras en verloor de controle over de wagen, Sutil was dan weer net iets te gretig op het rechte stuk en een ingdrukt gaspedaal in combinatie met KERS en een open achtervleugel, bleek net iets te veel van het goede. De Duitser kon de wagen nog nipt uit de muur houden, maar had geen tijd meer om nog een snelle ronde af te leggen.

De twee andere debutanten, Perez bij Sauber en D’Ambrosio bij Virgin, stonden lager dan hun teamgenoot, maar konden al bij al toch tevreden terugblikken op hun prestatie. “Ik wist dat het nipt zou worden,” zei D’Ambrosio, “Het is niet gemakkelijk omdat het allemaal nog nieuw is en ik nog veel moet leren, maar uiteindelijk kan ik niets anders dan mijn best doen in de wagen.”

Sergio Perez bij Sauber stond het hoogst van alle nieuwkomers, op P13 net voor Di Resta. Benieuwd wie er morgen als beste debutant over de streep zal komen.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}