Rosberg dolblij na overwinning: “Fantastische start zorgde voor de zege”

Nico Rosberg duidelijk zeer tevreden met zijn overwinning op de Red Bull Ring. Voor de Duitser is het dan ook een cruciale zege, niet alleen wat de wk-tussenstand betreft, maar ook op mentaal vlak.

Enorm teleurgesteld was Nico Rosberg gisteren. Tijdens zijn ultieme snelle ronde maakte hij een fout waardoor hij de polepositie miste. Maar kijk, amper vierentwintig uur later is Rosberg dolblij dankzij zijn overwinning tijdens de GP van Oostenrijk.

Rosberg maakte een erg goede start, in tegenstelling tot teamgenoot Lewis Hamilton die van op de polepositie mocht vertrekken. De start, meestal een pijnpunt bij Rosberg, maar vandaag verliep die supergoed.

“Het was een fantastisch gevoel om hier opnieuw te winnen. Ik ben zeer, zeer tevreden en mijn start heeft echt de race gemaakt. Het was een fantastische start en vervolgens slaagde ik erin om de bochten nadien mijn positie te verdedigen. Nadien probeerde ik er voluit voor te gaan en te pushen. Ik was erg tevreden over de wagen en ook omdat het verschil met Lewis groter werd. Het verliep echt perfect vandaag,” zei Rosberg na afloop van de race.

Perfect, op het einde misschien na. De Duister deed over de boordradio immers zijn beklag over vibraties en klonk zelfs erg verontrust. Na afloop van de race nuanceerde Rosberg echter zijn uitlatingen over de boordradio.

“Het waren simpelweg vibraties die door de band rechts vooraan gegenereerd werden. Ik wou hen dan ook informeren dat ze het in de gaten moesten houden maar uiteindelijk verliep het allemaal goed. Het was niet echt een probleem. De vibraties werden veroorzaakt door de bandenslijtage en dat voelt niet echt comfortabel aan wanneer je in de wagen zit.”

Dankzij zijn overwinning voert Rosberg de druk op wk-leider en teamgenoot Lewis Hamilton opnieuw op. Rosberg heeft opnieuw slechts een achterstand van tien punten op de Brit en dat vlak voor de thuisrace van Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}