“Rosberg en Hamilton moeten fair tegen elkaar strijden en geen vuile fouten meer maken”

Er zit een serieuze haar in de boter bij Mercedes, men kan zelfs spreken van een koude oorlog tussen Rosberg en Hamilton. Volgens Toto Wolff moeten beide rijders het spel eerlijk spelen en zal Mercedes daar streng op toezien.
image
Sommigen spreken al van de ’tweede grote oorlog’, en verwijzen daarmee naar de ‘eerste grote oorlog’ in de Formule 1, de strijd tussen Prost en Senna bij McLaren. Hamilton verwees er na de kwalificatie zelf reeds naar en dreigde ermee het spel zelf erg vuil te gaan spelen.

Bij Mercedes zijn ze uiteraard bevreesd dat de situatie tussen Rosberg en Hamilton compleet uit de hand zal lopen. Je mag dan wel met je wagen de rest van de teams ver achter je houden, wanneer je twee rijders met geslepen messen tegenover elkaar staan, dan ben je daar weinig mee want dan kan het tij snel keren.

Toto Wolff liet in Monaco ook verstaan dat de spanning tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton er niet plots is gekomen. De spanning zou serieus zijn opgebouwd sinds de races in Bahrein en Spanje. In Bahrein loofde gans de F1-wereld Mercedes voor de onderlinge strijd tussen Rosberg en Hamilton, waarbij die laatste uiteindelijk zegevierde. Maar blijkbaar reed Nico Rosberg met bepaalde motorinstellingen die Hamilton niet gebruikte en in Spanje gebeurde dan weer net het omgekeerde.

Het zorgde ervoor dat de psychologische oorlogsvoering tussen de Mercedes-piloten een aantal versnellingen hoger schakelde. Geen wonder dus dat het ‘stuurfoutje’ van Rosberg tijdens de kwalificatie in Monaco door Hamilton meteen aanzien werd als opzettelijk. De stewards oordeelden dan wel anders, volgens insiders uit de Formule 1 is bijna gans de F1-paddock er van overtuigd dat er een ferm reukje aan die stuurfout zat.

Tijd dus dat Mercedes gaat ingrijpen, al is het maar de vraag of dat iets gaat uithalen. Na de eerste oefensessies was er daags nadien in Monaco immers een feestje waarbij ook de spanning tussen Rosberg en Hamilton moest weggenomen worden. Dat was toch de bedoeling, maar 24 uur later was het dus al opnieuw prijs want tijdens de kwalificatie zat het spel dus terug op de wagen. Toto Wolff wil echter orde op zaken stellen …

“Tijdens de voorbije races hadden we hier en daar wat vuile foutjes die gemaakt werden en in het team zorgen we ervoor dat dit niet opnieuw zal gebeuren,” aldus Toto Wolff. “Het meest logische is dat je met de motorinstellingen kan gaan spelen maar dit zal nooit meer gebeuren.”

“Elke rijder heeft zijn eigen realiteit en ik vermoed dat Lewis denkt dat Nico het gisteren in Mirabeau opzettelijk deed. Nico zegt dan weer van niet. Hij zegt dat hij een tiende trager was na de derde bocht en dat hij dat enkel kon goedmaken door extra hard te pushen. Dat deed hij ook tijdens het aanremmen maar hij ging breed en verontschuldigde zich bij Lewis. Beide partijen denken dat ze gelijk hebben maar soms moet je iemand eraan herinneren dat er niet enkel zwart en wit is, maar dat er ook zoiets als grijs bestaat.”

“We zeggen onze rijders dat ze vrij zijn om te doen en laten wat ze willen, zo lang het maar niet onder de gordel is,” besloot Toto Wolff in Monaco.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}