Rosberg en Nakajima zijn klaar voor Spa-Francorchamps

Volgend weekend zullen de wagens uit de hoogste klasse van de autosport opnieuw door de bochten van het circuit van Spa-Francorchamps scheuren. Het beloofd een spannende race te worden vol sensatie en wie van de F1-fans ziet ook  af en toe niet graag een druppel regen vallen. Tijdens deze race zal de kans er alvast weer inzitten en het mag best geweten zijn dat je als rijder op dit lange circuit gewoon goed moet zijn.

Nico Rosberg en Kazuki Nakajima zijn alvast klaar voor de strijd om de punten. Beide heren zijn van mening dat er hard gewerkt is in de fabriek van Williams en dat punten pakken zeker te verwezenlijken valt. Bochten als Eau Rouge, Blanchimont en La Source schrikken beide rijders alvast niet af en ze zullen er staan.

"Vorig jaar had ik best een goede race op Spa. Ik kon toen zesde eindigen en dat was meteen één van mijn beste prestaties uit mijn carriere. Het belangrijkste is dat we uit dat jaar geleerd hebben en vervolgens dit jaar zullen verbeterd zijn. De wagen zal beter zijn want er is hard gewerkt de voorbije weken. Ik kan wel zeggen dat het geen grote sprong voorwaarts zal zijn maar we gaan de goede richting uit", zo vertelt Nico Rosberg.

Ook Nakajima schijnt erg tevreden te zijn over de FW30. Voor hem zal het wel de eerste keer worden op het Belgische circuit wat betekent dat hij zeker op verkenning zal moeten.

"Ik zal er moeten leren en uitzoeken hoe mijn wagen reageert want het is mijn eerste keer op Spa. Ik heb er wel al in de GP2 gereden maar dit zal toch anders worden. Ik weet wel dat Spa zowat het grootste circuit op de kalender is. Ik kijk nu al uit naar het moment waarop ik de eerste keer met de FW30 over dit veelbelovende circuit mag rijden", aldus Kazuki Nakajima.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer